Opgelet: Inbrakenplaag, en de dieven schamen zich voor niets: "Zelfs de pakjes onder de kerstboom worden geopend"

door: STS
Kerstmis - kerstboom - kerstgeschenken
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Inbrekers hebben op dezelfde dag op verschillende plaatsen toegeslagen in dezelfde gemeente. Ze konden vooral juwelen buitmaken.

De inbraken vonden donderdag in de namiddag, de vooravond en de late avond plaats, telkens in Kessel-Lo.

In de late namiddag werd er ingebroken in een woning in de Liemingenstraat. "Toen de bewoners ’s avonds thuiskwamen stelden ze vast dat het huis doorzocht was", zegt de politie. "De daders raakten wellicht via de achterzijde binnen. De buit bestond uit enkele juwelen."

"Ook in een woning in de Kortrijksestraat werd dezelfde namiddag ingebroken. De daders sloegen het glas van een keukenraam stuk en drongen via die weg de woning binnen. De buit bestond ook daar uit juwelen."

"Tijdens de late avond werd er ingebroken in de Désiré Mellaertsstraat. Toen de bewoners omstreeks middernacht thuiskwamen merkten ze dat het huis was doorzocht. Een raam op de eerste verdieping was geforceerd. De buit bedroeg zo'n 15 euro aan cash geld."

Kerstcadeaus

"En in de vooravond werd ingebroken in de Borstelsstraat. Toen de bewoners thuiskwamen stelden ze vast dat de voordeur geforceerd was. Verschillende kamers werden doorzocht en ook de pakjes onder de kerstboom werden geopend om de inhoud te bekijken. Uit de eerste vaststellingen bleek dat er, behalve de sleutel van de achterdeur, niets verdwenen was."

Ook in een appartement in de Mgr. Van Wayenberghlaan in Leuven werd er ingebroken. Dat gebeurde woensdagavond. "Enkele kasten werden doorzocht. De daders hadden ook de pakjes onder de kerstboom geopend maar lieten de inhoud liggen."

"De indringers gingen ervandoor met wat cash geld dat ze vonden in een spaarpot en in de rugzak van de bewoonster. Ook enkele juwelen werden gestolen. Er konden geen braaksporen worden vastgesteld."