"Dankzij WhatsApp en buurtbewoners": Zo kreeg politie inbrekers te pakken

door: STS
WhatsApp
Afbeelding bron: Pixabay

Dankzij alerte buurtbewoners en het gebruik van WhatsApp is een duo inbrekers gevat kunnen worden door de politie. Beide verdachten zijn aangehouden.

"Wij kregen verschillende aangiftes van inbraken in woningen en startten een onderzoek", legt politiezone Westkust uit.

"Dankzij alerte wijkbewoners die elkaar via een WhatsApp-groep op de hoogte houden van verdachte situaties in hun woonomgeving werden twee verdachten aangehouden en gearresteerd."

"Op 9 november merkte een alerte burger een verdacht voertuig met Franse nummerplaat op in een doodlopende straat in De Panne. Deze persoon meldde dit in de WhatsApp-groep van de wijkbewoners, waarop een buur ons meteen verwittigde."

"Onze diensten snelden onmiddellijk ter plaatse. Na het nodige zoekwerk in de omgeving waar het voertuig werd opgemerkt, vonden ze de wagen terug. Twee verdachten met Franse nationaliteit, wonende in de regio van Duinkerke, werden gearresteerd."

Gouden sierraden

"Het gerechtelijk onderzoek omvat in totaal twee inbraken in woningen, een gewone diefstal uit een woning en vijf pogingen tot inbraak. De feiten situeren zich in De Panne en Koksijde. Tot tweemaal toe werden gouden sierraden gestolen."

"Beide verdachten zijn aangehouden en het onderzoek is lopende."