Kruidvat-klanten eisen meer uitleg over waarschuwing: "Toch geen giftige stoffen ingeademd?!"

door: STS
Kruidvat
Afbeelding bron: Photonews

Fans van Kruidvat stellen zich vragen bij een terugroepactie van de keten. Ze willen weten wat er precies aan de hand is met het betrokken product.

Kruidvat lanceerde eerder deze maand een belangrijke veiligheidswaarschuwing. Die had te maken met mondmaskers die bij Kruidvat verkocht werden en nu teruggeroepen worden. Kruidvat liet dit ook weten via een bericht op Facebook.

In het bericht was er sprake van "een kwaliteitsprobleem". Dat lokte nieuwsgierigheid uit. "Wat is dan het veiligheidsprobleem?", vraagt een volger zich af. "Zijn ze bijvoorbeeld geen FFP2 en slechts FFP1? Knappen de elastiekjes te snel of kun je zelfs bijvoorbeeld giftige materialen inademen? Het zou wel fijn zijn dat jullie ook delen wat het probleem is..."

De klantendienst van Kruidvat reageerde: "Ik snap dat je meer informatie wil over de waarschuwing. Deze batch voldoet niet aan de filtratie- en lekkage-rating. Hierdoor kunnen de maskers niet het gewenste beschermende effect bieden."

Zo krijg je je geld terug

"Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit van onze producten en vinden het jammer dat dit heeft kunnen plaatsvinden", laat de klantendienst nog verstaan. "Je kunt de mondmaskers terugbrengen naar één van onze winkels, ook zonder bon. Uiteraard krijg je daar het aankoopbedrag terug."

Volg Redactie24 nu op Instagram