Opgepast, kinderlokkers aan het werk: "Ze hadden mijn jongste dochter echt in het vizier"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Enkele kinderen zijn tijdens het spelen opgeschrikt geworden door mannen die vanuit een wagen riepen: "Pak haar! Pak haar!" De politie is met een onderzoek gestart.

De feiten speelden zich af in Emelgem, een deelgemeente van Izegem. Een meisje van 9 jaar was op straat aan het spelen, samen met haar zus en een buurjongen.

Ze zagen een grijze auto met daarin twee mannen voorbijrijden. Ze stopten iets verderop, en keerden daarna achteruit terug. "De auto moet een minuut of drie hebben stilgestaan. Ze hadden mijn jongste dochter echt in het vizier, ze waren er duidelijk naar aan het kijken", vertelde de moeder van de zussen aan VTM.

Roepen en tieren

"Ze waren tegen elkaar bezig en aan het lachen en plotseling gingen de ramen open en riepen ze 'pak haar, pak haar!' De kleinste is enorm geschrokken en is beginnen roepen en tieren. Toen zijn ze naar de garagepoort gelopen, hebben die geopend en zijn ze alles komen vertellen."

Twee verdachten opgepakt

De ouders verwittigden onmiddellijk de politie, die de zaak onderzoekt en de wagen probeert op te sporen. "De politie neemt zo'n melding zeer serieus, zodat de mogelijke daders snel kunnen gevat worden", vertelde burgemeester Bert Maertens aan de openbare omroep. Update: er zijn intussen twee mannen opgepakt, zij worden ondervraagd.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp