Zeno Debast helemaal afgemaakt door analiste: “Leer je af bij de U5”

door: BVDO
Zeno Debast
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels verloren met 2-0 van Frankrijk in de Nations League. Vooral de manier waarop dat gebeurde maakte het extra pijnlijk.

De interlandbreak is voor de Rode Duivels niet zonder slag of stoot gepasseerd. Er was al veel te doen rond de analyse van Domenico Tedesco over het EK.

Maar tijdens de twee wedstrijden in de Nations League konden den Rode Duivels opnieuw niet overtuigen. Dat zag ook ex-Red Flame Justien Odeurs.

De match tegen Frankrijk leek de grote test te worden voor onze verdediging, maar het werd absoluut geen succes. “De harde realiteit is dat de huidige lichting kwalitatief tekortschiet om competitief te zijn op het allerhoogste niveau”, vertelt ze aan Het Belang van Limburg.

Vooral de manier waarop Zeno Debast het eerste doelpunt weggeeft is onbegrijpelijk. “Hij kopt die bal gewoon blind naar het centrum! Dat zijn zaken die je normaal gezien afleert bij de U5. Ik was het niet oneens met zijn basisplaats, maar dit niveau lijkt me toch wat te hoog gegrepen voor hem.”

Wat het vooral nog veel erger maakte was dat de bondscoach na de wedstrijd zei dat Debast één van de beste spelers op het veld was. Het is voor veel mensen onbegrijpelijk dat Tedesco een dergelijke uitspraak doet.