Victor Campenaerts haalt uit naar collega die goud pakt op EK tijdrijden

door: BVDO
Victor Campenaerts
Afbeelding bron: Photonews

Victor Campenaerts werd woensdag zesde op het EK tijdrijden. Hij had achteraf veel kritiek op Alec Segaert, die goud pakte bij de beloften.

Het was opmerkelijk. Alec Segaert pakte goud in het tijdrijden bij de beloften, maar deed dat in een snellere tijd dan de winnaar bij de profs. Victor Campenaerts vindt dat Segaert een gouden kans heeft laten liggen.

“Waarom nu al niet die trui proberen te pakken bij de profs? Ik heb het erover gehad met Alec. En niet alleen ik. Hij vindt dat hij zijn geloofwaardigheid wat verliest als hij het EK bij de profs rijdt en het WK bij de U23”, zegt Victor Campenaerts aan Het Nieuwsblad.

En ook voor het WK is het een gemiste kans. “Er valt iets over te zeggen, maar als je rijdt zoals Alec nu rijdt, dan moet je gewoon bij de profs starten op het WK en een trui ambiëren. Waarom niet?”

Volgens Campenaerts onderschat Segaert hoe snel een carrière voorbijgaat. “Toen ik derde werd op het WK dacht ik ook: wereldkampioen, olympisch kampioen, dat gaat allemaal nog wel komen. Maar vooraleer je het goed en wel beseft, is het beste al geweest.”