Grote verschillen: Zoveel mosselen krijg je in verpakking van 1 kg Jumbo, Goudmerk, Super, Imperial of Extra

door: STS
Mosselen
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Belgen zijn echte mosselliefhebbers en in de supermarkten gaan ze als zoete broodjes over de toonbank. Er is echter veel aanbod, en soms is het moeilijk om de bomen door het bos te zien.

Er zijn immers heel wat categorieën, met verschillende namen. Daaraan is telkens een bepaald aantal mosselen gekoppeld dat je mag verwachten in een verpakking.

Zo zal een verpakking van een kilogram Goudmerk-mosselen minder dan 45 mosselen bevatten, lezen we bij Het Nieuwsblad. In een verpakking van een kilo Jumbo-mosselen zal je er 45 tot 55 aantreffen.

Kies je voor een kilogram Imperial-mosselen, dan kan je rekenen op 55 tot 65 stuks. Een kilo Super-mosselen is goed voor 65 tot 80 mosselen. En wie opteert voor een kilo Extra-mosselen, zal meer dan 80 schelpen in de verpakking vinden.

De cijfers kunnen per verpakking van dezelfde soort dus variëren. "De ene Jumbo is de andere niet", vertelde Piet Devriendt van de Oesterput in Blankenberge aan de krant. "Die categorie betekent dat er 45 tot 55 mosselen per kilo zijn. Een groot verschil toch. En wie echt telt, zal soms 70 mosselen tellen, dan zijn dat eigenlijk Supers."

Volg Redactie24 nu op Instagram

Tags mosselen