Klacht tegen ALDI en Lidl: "Bij wet verboden wat zij met hun mosselen doen"

door: STS
Aldi - Lidl
Afbeelding bron: Photonews

Er is een klacht ingediend tegen ALDI en Lidl bij de Economische Inspectie. De supermarktketens worden beschuldigd van illegale praktijken.

De klacht is afkomstig van de Federatie van Vishandelaars, Unizo, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, en Buurtsuper.be, de UNIZO-organisatie van speciaalzaken en zelfstandige supermarkten aangesloten bij Ahold Delhaize (AD, Proxy, Shop & Go en Albert Heijn), Alvo, Carrefour (Market en Express), Spar-Colruyt Group (Spar), Lambrechts (SPAR Express), Jumbo en Louis Delhaize.

Alles draait om mosselen, die aan zeer scherpe prijzen verkocht worden. "Wij vermoeden dat Lidl en ALDI hun mosselen met verlies verkopen. En dat is bij wet verboden", werd verteld aan Het Laatste Nieuws.

"Ook de zogenaamde 'lokvogelpraktijken', waarbij massaal promotie wordt gevoerd voor een aanbod dat zo gering is dat veel geïnteresseerde klanten niet eens de kans krijgen om het te kopen, zijn verboden."

Inspecteurs op pad sturen

De Federatie van Vishandelaars, Unizo en Buurtsuper hopen er met deze klacht voor te kunnen zorgen dat de Economische Inspectie sneller en meer gaat controleren. "Als een supermarkt uitpakt met stuntpromo’s, dat er dan meteen inspecteurs op pad gaan om te checken of er wel degelijk voldoende voorraad is van het product."

De krant contacteerde Lidl en ALDI voor een reactie, maar vond bij Lidl niemand die bereikbaar was voor commentaar. Bij ALDI wisten ze nog niet dat er een klacht werd ingediend, maar de supermarktketen ontkent de aantijgingen.

Volg Redactie24 nu op Instagram