"In die supermarkt verkopen ze de beste mosselen"

door: PMN
mosselen
Afbeelding bron: pexels

Het mosselseizoen is in volle gang. Je kunt weer in elke supermarkt verse mosselen verkrijgen. Maar welke supermarkt heeft de beste mosselen?

Een portie mosselen smaakt altijd. Het mosselseizoen loopt van eind juni tot begin maart. “Dit jaar is geen topjaar voor mosselen, want de vele regen in het begin van het jaar heeft niet goed gedaan aan de mosselkweek,” vertelt mosselkok chef Rudy Vandenabeele in Het Laatste Nieuws. “Mosselen groeien goed in zout water, maar te veel zoet water erbij is nefast.”

De beste mosselen heb je in de maanden september en oktober. Vandenabeele maakte negen keer mosselen uit zeven verschillende supermarkten klaar. Uit die test is gebleken dat je de beste mosselen bij Jumbo kunt vinden. De kok geeft ze een 9 op 10.

Mosselkok Rudy Vandenanbeele vindt dat ze in Jumbo de beste mosselen hebben

“Ik raad aan om Jumbo-mosselen in de supermarkt te kopen. De prijs is misschien wat hoger dan bij andere supermarkten, maar de kwaliteit is beter,” klinkt het.

“Veel van deze mosselen in de test zijn fors geprijsd, maar een paar euro voor 1 kilogram mosselen is echt wel heel weinig. Uit deze test blijkt dan ook dat de prijs iets zegt over de kwaliteit: de duurste zijn de beste.”

Tags mosselen