Voor het eerst samen in een team: Cian Uijtdebroeks heeft wat te zeggen over Wout van Aert

door: JDH
wout van aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert staat zaterdag voor het eerst aan de start van de Vuelta. Dat doet hij samen met Cian Uijtdebroeks, die sinds dit jaar voor de ploeg rijdt. 

Voor Cian Uijtdebroeks is het een seizoen van vallen en opstaan. In de Giro was hij op weg naar een plek in de top vijf en de jongerentrui, maar moest hij ziek opgeven. In de Vuelta wil hij opnieuw schitteren. 

"Onze strategie is duidelijk. Mijn eigen rol is een zo goed mogelijk klassement nastreven. Ik heb een vrije rol en ik kan het maximum geven", zegt Uijtdebroeks op zijn persconferentie voor de Vuelta

Voor het eerst sinds hij de overstap maakte naar Visma-Lease a Bike, zal Uijtdebroeks ook samen met Wout van Aert in dezelfde koers rijden. Uijtdebroeks wil leren van Van Aert en titelverdediger Sepp Kuss. 

“Wout en Sepp zijn een stuk ouder dan ik. Het is leuk voor mij om met hen onderweg te zijn. Hun palmares is heel groot, ik kijk wel naar ze op. Ze zijn tof en ze stralen rust uit.”

“Zaterdag is het tijdrit. Ik zal kijken en leren hoe Wout dat protocol aanpakt in de aanloop naar de tijdrit. Wat zijn zijn gewoontes, daar vraag ik hem naar. Ik wil weten hoe zij het doen."