Moeder van Remco Evenepoel spelt kritische Belgische fans stevig de les

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel heeft zijn criticasters nog maar eens de mond gesnoerd met zijn gouden medaille op de Olympische Spelen. Ook zijn moeder Agna had nog een boodschap voor wie nog twijfelt aan Evenepoel. 

Met zijn ritzege en derde plaats in de Tour de France snoerde Remco Evenepoel zijn critici de mond. In grote rondes waren er nog twijfels aan Evenepoel, die enkel in de Vuelta al bewezen had dat hij kon meedoen voor de eindzege. 

Na zijn derde plaats in de Tour had Evenepoel maar enkele dagen de tijd om te herstellen, waardoor er opnieuw twijfel was of hij wel zou meedoen voor de gouden medaille. Die twijfels bleken niet nodig te zijn. 

Evenepoel pakte het goud en kwam eigenlijk nooit in de problemen. Zijn ouders waren natuurlijk bijzonder fier. "We zijn zoals elke ouders heel trots op ons kind", zegt zijn vader Patrick Evenepoel bij Sporza. 

Zijn moeder Agna deed nog een oproep om wat positiever te zijn. "Altijd maar weer die vraagtekens. Atleten moeten de kans krijgen om te presteren zonder druk van buitenaf. Ik denk dat België soms niet beseft hoeveel prachtige atleten we hebben."