Topmanager ziet Evenepoel transfer maken: "Zou de perfecte ploeg zijn voor hem"

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel wordt al een hele tijd aan een transfer gelinkt. Vooral Red Bull-BORA-hansgrohe wordt al een tijdje genoemd als de nieuwe ploeg voor Evenepoel. 

Remco Evenepoel heeft nog een contract tot eind 2026 bij Soudal Quick-Step, maar het is niet zeker of hij dat zal uitdoen. "Als iemand weg wil, hangt daar een prijskaartje aan vast. Dat zouden we niet leuk vinden, maar goed", zei Patrick Lefevere onlangs bij HLN. 

Voor Alex Carera, de manager van Tadej Pogacar, is een vroegtijdig van Evenepoel niet uitgesloten. "Als Remco een clausule in z'n contract heeft, dan zie ik hem begin 2025 of 2026 al naar een andere ploeg gaan", zegt hij bij CyclingUpToDate.

Al is het niet duidelijk of Evenepoel wel zo'n clausule in zijn contract heeft staan. Toch ziet Carera al een ploeg die perfect bij Evenepoel zou passen als hij Soudal Quick-Step verlaat: Red Bull-BORA-hansgrohe.

"Zij hebben ook Specialized als fietssponsor en Remco heeft een persoonlijke deal met dat merk. Specialized is denk ik ook zeer geïnteresseerd in nauwere samenwerking met Red Bull."