Remco Evenepoel valt uit de lucht na uitspraak van Patrick Lefevere: "Niets besproken"

door: JDH
remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Patrick Lefevere wil Remco Evenepoel in 2025 laten proeven van wedstrijden zoals Milaan-Sanremo en de Ronde van Vlaanderen. Evenepoel zelf weet van niets. 

 

Soudal Quick-Step was ooit de dominante ploeg in het voorjaar, maar moet de laatste jaren vooral lijdzaam toekijken. De ploeg van Patrick Lefevere wacht dan ook al een tijdje op een overwinning in een grote klassieker. 

En dus wordt Remco Evenepoel volgend jaar ingezet. Lefevere wil Evenepoel "Milaan-Sanremo en de Ronde van Vlaanderen wil laten ontdekken." Evenepoel zelf weet echter nog van niets. 

"Ik vond het grappig om dat te zien passeren, want we hebben nog niets besproken", zegt Evenepoel bij HLN. Evenepoel wil eerst het parcours van de Giro en de Tour kennen voor er een beslissing over zijn programma wordt genomen. 

"Stel dat het parcours van de Giro mij ligt en ik beslis daar te starten, dan kun je al niet meedoen aan die klassiekers. En ik ga ook mijn Tourvoorbereiding er niet voor omgooien. Als ik er al zo'n wedstrijd bijneem, ga ik er me alleszins niet specifiek op voorbereiden."