Patrick Lefevere duidelijk over Remco Evenepoel: "Kunnen dat niet verwachten"

door: JDH
patrick lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel rijdt met de Tour of Britain zijn eerste wedstrijd sinds de Olympische Spelen. Hij blijkt nog niet over een topvorm te beschikken. 

In de derde etappe van de Tour of Britain moest Remco Evenepoel op 20 kilometer van de streep lossen uit het peloton. De olympische kampioen kwam binnen op iets meer dan twee minuten van winnaar Williams. 

Al had Evenepoel daar een verklaring voor. "Ik kom van een maand in Spanje waar het 40 graden was en hier is het een graad of tien en regent het. Niet echt goed om in te rijden. Het was een schok op mijn lichaam", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

Evenepoel bereidt zich met de Tour of Britain voor op het WK in Zürich, waar hij voor de tweede wereldkampioen kan worden in het tijdrijden en op de weg. Maar er is dus nog wel wat werk voor Evenepoel. 

Patrick Lefevere relativeert.  "Er is echt geen enkele reden om ons zorgen te maken. We kunnen niet verwachten dat hij van aan de Olympische Spelen tot en met het WK in vorm is. Hij heeft nog 20 dagen om zijn derde vormpiek van het seizoen te bereiken, wat al heel straf zou zijn."