Ploegbaas van Red Bull-BORA-hansgrohe spreekt zich uit over transfer van Remco Evenepoel

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel wordt de laatste weken in verband gebracht met een transfer naar topploeg Red Bull-BORA-hansgrohe. Ploegbaas Ralph Denk spreekt dat echter tegen. 

Remco Evenepoel heeft nog een contract tot eind 2026 bij de ploeg van Patrick Lefevere, maar wordt toch al een hele tijd in verband gebracht met een transfer naar het Duitse Red Bull-BORA-hansgrohe.

Voor de Duitse ploeg zou Evenepoel een nieuwe kopman kunnen worden. Primoz Roglic won dan wel voor de vierde keer de Vuelta, maar wordt eind oktober wel 35 jaar. De kans dat hij de Tour nog wint, is bijzonder klein. 

De elf jaar jongere Evenepoel is dan ook een betere optie, maar ploegbaas Ralph Denk spreekt een transfer tegen. "Ik hoor en lees de geruchten ook elke dag in Italiaanse, Engelse en Belgische kranten, maar ik heb er niks over te zeggen", zegt hij bij Het Laatste Nieuws.

Ook Evenepoel zelf ontkende een overstap.  "Daar weet ik zelf niets van. Er komt altijd zoveel naar buiten zonder dat er iets van waarheid in zit", zei Evenepoel bij Sporza.