Remco Evenepoel krijgt op een wel heel ongelukkig moment dopingcontroleurs over de vloer

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel nam na zijn tweede gouden medaille in wegrit even tijd voor vakantie. Zaterdag maakte hij dan weer tijd voor zijn fans, maar Evenepoel kwam wel te laat. 

Voor het tweede jaar op rij organiseerde Remco Evenepoel een R.EV Ride, waarbij fans samen met Evenepoel konden meerijden op zijn trainingswegen. Al kwam Evenepoel wel te laat voor de tocht van 170 kilometer. 

Daar had de dubbele olympische kampioen wel een geldig excuus voor, want hij kreeg 's ochtends vroeg dopingcontroleurs over de vloer. "Hij had  een beetje pech", legde vader Patrick Evenepoel uit bij Sporza. 

"Er was dopingcontrole. Dus hij was hier te laat. Maar ik vind dat eigenlijk wel goed. Hoe meer controles ze uitvoeren, hoe beter", zei vader Evenepoel nog. Na zijn tweede gouden medaille ging Evenepoel er even tussenuit. 

"Hij was op vakantie. Hij is zondag vertrokken en vandaag teruggekomen. Weg van alles en iedereen. Via Whatstapp zijn we in contact gebleven. Ze zijn echt tot zichzelf kunnen komen. Dat was nodig."