Derde in de Tour de France: Remco Evenepoel haalt stevig uit naar critici en twijfelaars

door: JDH
remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

In zijn eerste Tour de France is Remco Evenepoel meteen tweede geworden. De jonge Belg van Soudal Quick-Step snoert daarmee iedereen de mond. 

Remco Evenepoel had al twee keer aan de start gestaan van de Giro en de Vuelta en werd in 2022 ook eindwinnaar in de Vuelta. Toch waren er nog veel twijfels aan de capaciteiten van Evenepoel als ronderenner.

Vooral omdat hij vorig jaar in de Vuelta een stevige offday kende en zijn klassement zo in rook zag opgaan. In de Tour heeft Evenepoel echter bewezen dat hij wel degelijk een goede ronderenner is. Hij moest enkel Pogacar en Vingegaard laten voorgaan. 

Evenepoel vindt dat de twijfel na zijn derde plaats in de Tour mag stoppen. "Het is een mooi antwoord aan mijn twijfelaars en criticasters", zegt hij bij Sporza. Ik hoop dat iedereen in mij blijft geloven en dat het gedaan is met te zeggen dat ik geen grote rondes kan rijden."

Hoewel het bijzonder moeilijk wordt, toch zet Evenepoel winst in de Tour niet uit zijn hoofd. "Er is nog marge en ik kom terug om te proberen te winnen."