Bondscoach Vanthourenhout ziet ook Remco Evenepoel stevig balen door Wout van Aert

door: JDH
Sven Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

De blessure van Wout van Aert is een mokerslag voor hemzelf, maar voor de hele Belgische ploeg. Bondscoach Sven Vanthourenhout ziet ook Remco Evenepoel balen. 

Geen Wout van Aert op het EK en WK op de weg, zijn knieblessure is te ernstig en houdt hem de komende weken van de fiets. "Ik heb heel hard gevloekt", zegt bondscoach Sven Vanthourenhout bij Sporza. "Je kent het verhaal van Wout en dan denk je: toch niet opnieuw?"

Voor bondscoach Vanthourenhout is de afwezigheid van Van Aert moeilijk te aanvaarden. "Want Wout heeft een enorme meerwaarde op en naast de fiets. Hij is niet te vervangen", zegt de bondscoach onomwonden.

Toch zullen de Belgen het zonder Van Aert moeten doen op het EK en het WK. Edward Theuns werd al opgeroepen voor het EK op 15 september, voor het WK op 29 september werd er nog geen selectie bekendgemaakt.  

"Op het EK moest Van Aert het kopmanschap delen met de sprinters. Het WK zou op de limiet zijn, maar kijk naar Wout in de Vuelta: hij had er tot zijn recht kunnen komen. We zullen hem missen. Ook Remco Evenepoel, want ze waren de laatste jaren naar elkaar toegegroeid. Dat hebben we ook gezien op de Spelen."