Twee verrassingen op het WK? Sergeant noemt ploegmaats van Remco Evenepoel

door: JDH
Sven Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

Door het uitvallen van Wout van Aert wordt Remco Evenepoel wellicht de enige kopman op het WK in Zürich. Het is dan ook de vraag wie hem zal moeten bijstaan. 

Wout van Aert had op het WK in Zürich een bliksemafleider kunnen zijn voor Remco Evenepoel. De twee voelen elkaar goed aan en bezorgden België de voorbije jaren al heel wat medailles op kampioenschappen. 

Door het uitvallen van Van Aert zal er wellicht een andere tactiek gehanteerd moeten worden. En de vraag is dan wie Evenepoel moet bijstaan op het WK. Ex-ploegleider Marc Sergeant noemt twee ploegmaats van Evenepoel.

Zou hij Ilan Van Wilder en Louis Vervaeke meenemen naar het WK in Zwitserland. Van Wilder reed de Renewi Tour en werd daar elfde. "Dat hij de Vuelta niet reed, kan een nadeel zijn", zegt Sergeant bij Het Nieuwsblad. "Misschien speelt de factor mee dat hij een ploegmaat is en komt hij er toch bij."

Ook bij Vervaeke zijn er vraagtekens, ook al wordt hij gezien als de trouwe metgezel van Evenepoel. "Iemand die ook bergop zijn ding kan doen. Stapte wel uit de Vuelta. Dat is misschien toch een slecht voorteken."