Vrouw loopt breuk op in supermarkt: Door plaats waar ze viel zegt supermarkt: "Wij zijn niet aansprakelijk"

door: STS
winkelwagen
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een vrouw uit Nieuwpoort is zwaargewond geraakt tijdens een bezoek aan een supermarkt. De winkel zegt niet aansprakelijk te zijn, door de plaats waar ze viel.

De vrouw ging deze zomer inkopen doen in een supermarkt van Carrefour. Tijdens het winkelen gleed ze uit over een stuk ananas en smakte ze tegen de grond. In het ziekenhuis bleek dat ze een breuk had opgelopen ter hoogte van de enkel.

Toen ze later het voorval meldde, werd haar gevraagd in welke gang ze precies ten val was gekomen. En dat gebeurde niet zonder reden.

"Je kan maar beter vallen over een stuk ananas in de chipsafdeling dan bij de groenten- en fruitafdeling. Tenminste, als je verzekerd wil zijn voor de val", vertelde Thierry Vansweevelt, hoogleraar Aansprakelijkheidsrecht aan de UAntwerpen, aan de openbare omroep.

Dat zit zo: "In de chipsafdeling moet de klant niet verwachten dat een stuk fruit of groenten op de grond rondslingert. De winkel kan op dat moment wel aansprakelijk worden gesteld omdat sla niet in de chipsafdeling thuis hoort."

"Klant moet extra voorzichtig zijn"

Omgekeerd kan je als klant wel verwachten dat er eens een stuk fruit of groente op de grond belandt in de afdeling groenten en fruit. "Daarom wordt er vanuit gegaan dat de klant daar extra voorzichtig moet zijn en kan de supermarkt ook niet aansprakelijk worden gesteld."

Volg Redactie24 nu op Instagram