Gevaar bij product uit supermarkt: "Kan bacterie bevatten, bel huisarts bij deze symptomen"

door: STS
Dokter - voorschrift
Afbeelding bron: Pixabay

Er is een gevaar vastgesteld bij een voedingsproduct dat verkocht werd in verschillende vestigingen van supermarktketen Carrefour. Het kan een bacterie bevatten.

Het product in kwestie is 'Gerookte Heilbot' van het merk Carrefour, met EAN-code beginnend met de cijfers 2772876. "Er is beslist om dit uit de handel te halen en terug te roepen van bij de consumenten omwille van de mogelijke aanwezigheid van Listeria Monocytogenes", meldt het FAVV.

Deze heilbot werd in de visafdeling van verschillende Carrefours verkocht vanaf 27 augustus 2024. "Consumenten die dit product in hun bezit hebben worden gevraagd om het niet te consumeren en het terug te brengen naar hun verkooppunt, waar ze terugbetaald zullen worden."

Symptomen van Listeria Monocytogenes

"We raden personen die hiervan gegeten hebben en symptomen vertonen zoals koorts en/of hoofdpijn aan om hun huisarts te raadplegen en hem dit te melden."

"Deze symptomen kunnen ernstiger zijn bij jonge kinderen, zwangere vrouwen, oudere personen of personen met een verminderde immuniteit. Deze symptomen kunnen leiden tot listeriose, een ziekte met een incubatietijd tot acht weken."

Lijst
Afbeelding bron: FAVV