Verdwijnt er een Jumbo-supermarkt in Vlaanderen? Vergunning is vernietigd

door: STS
Jumbo
Afbeelding bron: Photonews

Dreigen we een supermarkt van Jumbo in Vlaanderen te verliezen? De vergunning van de winkel is vernietigd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

Het gaat om de splinternieuwe Jumbo-supermarkt in Roeselare, die afgelopen woensdag de deuren opende en klanten verraste met een leuke actie.

Nu hangen er donkere wolken boven de winkel. Enkele andere supermarkten, waaronder Carrefour Moorslede, tekenden bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen beroep aan tegen de vergunning.

"De Jumbo ligt heel dicht bij onze winkel. Door de komst van de winkel verliezen we waarschijnlijk een deel klanten. Daarnaast vinden we dat er fundamentele problemen zijn met de aanvraag van de vergunning", werd verteld aan VRTNWS.

De Raad vindt dat de provincie West-Vlaanderen onzorgvuldig beslist heeft dat er geen milieueffectenrapport nodig is. De provincie zal het dossier nu opnieuw behandelen.

Jumbo zegt winkel open te houden

Bij Jumbo waren ze nog niet op de hoogte van de vernietiging van de vergunning. De supermarktketen zegt dat de winkel met geldige vergunning gebouwd is en gewoon open zal blijven.

Volg Redactie24 nu op Instagram