Klanten winkelen niet langer het goedkoopst bij ALDI of Lidl: "Zij zitten in moeilijke situatie"

door: MRO
supermarkt aankopen kassa
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De laatste jaren zijn de prijzen in de supermarkten fors gestegen. Colruyt blijft inzetten op de belofte om de laagste prijs te garanderen, maar ALDI en Lidl hebben nu flinke concurrentie gekregen met Albert Heijn en Jumbo.

De krant Het Nieuwsblad vergeleek de prijzen van enkele populaire producten in supermarkten en daaruit blijkt dat Colruyt de goedkoopste is. Daarna volgen de Nederlandse supermarktketens Albert Heijn en Jumbo.

Pas dan volgen ALDI en Lidl. Wie winkelt bij ALDI betaalt 6,4% meer voor de producten uit de vergelijking dan bij Colruyt en wie bij Lidl winkelt betaalt 6,6% meer dan bij Colruyt. 

Pierre-Alexandre Billiet, CEO van Gondola, merkt dat ALDI en Lidl in een moeilijke situatie zitten. "Ze groeien, maar moeten qua prijzen toch de Nederlanders laten voorgaan. Terwijl ze er lang prat op gingen als hard discounters de laagste prijs te hebben", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Wekelijks straffe promoties bij Albert Heijn

Vooral Albert Heijn pakt elke week uit met straffe promoties in de folder. De Nederlandse supermarktketen staat intussen bekend voor acties zoals hamsteren en bulk deals en geeft vaak grote kortingen of promoties zoals bijvoorbeeld 1+1 gratis of zelfs 1+2 gratis.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp