Paniek in supermarkt nadat kindje (2) stikt in snoepje: "Niets hielp, en hij werd steeds blauwer"

door: STS
Ambulance - ziekenwagen
Afbeelding bron: Photonews

In een supermarkt is er grote paniek ontstaan. Een jongetje had een snoepje genomen en begon te stikken toen hij het wilde opeten.

Het incident deed zich afgelopen zaterdag voor in de Carrefour in Houthulst. De kleine Lyaz (2) nam op een onbewaakt moment een snoepje uit een open bak voor schepsnoep, maar kwam in de problemen toen hij het wilde opeten.

"Plots trok hij achter me aan mijn kledij. Hij maakte een piepend geluid en wees naar zijn mond en keel. We zagen meteen dat er iets hard in zijn keel zat. Vreselijk", vertelde moeder Kiana aan de openbare omroep.

Minutenlang in ademnood

Minutenlang probeerden zijn ouders om het snoepje op allerlei manieren los te krijgen. "We hebben hem zelfs omgekeerd gehouden, maar niets hielp, en hij werd steeds blauwer."

Gelukkig bevond er zich een verpleger in de winkel, die het snoepje uiteindelijk los kon krijgen door zijn vingers zo diep mogelijk in Lyaz' keel te duwen.

"Aan de mensen die ons geholpen hebben met onze Lyaz: een grote dank u wel. Ik weet niet wie of hoe door de paniek, maar een grote dank u. Hij is erdoor. Het snoepje is de maag ingegaan", schreef de moeder nadien op Facebook.

Haar zoontje moest ter observatie naar het ziekenhuis, maar is inmiddels weer thuis. "Terug thuis nu. Nu geen snoepjes meer voor Lyaz", schrijft zijn mama nog.