Wout van Aert geeft het open en eerlijk toe: "Niet het grootste doel in mijn carrière"

door: JDH
wout van aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert heeft in de Vuelta de groene trui om zijn schouders. Na zijn ritzege is dat voor Van Aert nu het volgende doel. 

In 2022 won Wout van Aert de groene trui in de Tour de France. Dat was toen vooraf een doel voor Van Aert en hij won het puntenklassement met een grote voorsprong. Sindsdien was het voor Van Aert geen doel meer. 

Sinds zijn ritzege in de Vuelta heeft Van Aert ook de groene trui in handen, al wordt het nog een stevig duel met de Australiër Kaden Groves. Van Aert heeft nu een voorsprong van 13 punten, maar de strijd duurt nog lang. 

Als Van Aert het groen wint in de Vuelta, dan ontbreekt enkel nog de puntentrui van de Giro in zijn kast. Is dat iets voor volgend jaar? "Veel zal afhangen van het parcours, en ook van de ploeg waarmee we naar de Giro trekken", zegt Van Aert bij HLN. 

"Ik denk dat het iets heel moois is om te willen bereiken. Maar het is niet het grootste doel in mijn carrière. Klassiekers gaan altijd voor. En voorlopig heb ik de groene trui alleen maar in de Tour. Het is nog een heel lange weg te gaan."