Wout van Aert schrikt stevig in de Vuelta: "Helemaal niet verwacht"

door: JDH
wout van aert
Afbeelding bron: Photonews

Na de tweede week van de Vuelta staat Wout van Aert nog altijd aan de leiding in het bergklassement. Ondanks dat er zondag een zware bergrit op het programma stond. 

Enkele dagen geleden pakte Wout van Aert de bergtrui in de Vuelta en die heeft hij nu nog altijd om zijn schouders. Van Aert zag wel de Australiër Jay Vine op gelijke hoogte komen, maar is nog altijd de eigenaar van de trui. 

“Het is leuk om de bergtrui te dragen na deze zware bergetappe, maar vandaag voelde ik me zeker geen goede klimmer", zei Van Aert  “Het is een beetje een verrassing dat ik de bolletjestrui nog steeds heb."

"In het begin van de week had ik dit resultaat helemaal niet verwacht. Ik moet bekennen dat het wel een klein doel is geworden", ging Van Aert verder bij HLN. Maar ritzeges blijven echter wel het grote doel voor Van Aert. 

Daar mikt hij in de zeventiende en achttiende etappe, woensdag en donderdag, op. "Meestrijden voor de winst blijft het leukst. Nadien bekijk ik wel wat er in die laatste ritten nog mogelijk is voor de bergtrui."