Nog pijnlijker: bondscoach Vanthourenhout zag unieke kans voor Wout van Aert

door: JDH
Sven Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

Bondscoach Sven Vanthourenhout moet zijn selecties voor het EK en het WK, maar vooral zijn tactiek aanpassen na het afhaken van Wout van Aert. De bondscoach is dan ook bijzonder teleurgesteld. 

Na zijn zware val in de Vuelta was de wegrit van het EK al een uitgesloten zaak, maar er was wel nog hoop voor de wegrit op het WK op 29 september. Ook dat haalt Van Aert niet, een misschien wel unieke kans op de regenboogtrui is weg. 

"Zwijg erover", zegt bondscoach Vanthourenhout bij Het Nieuwsblad. "Ik was op verkenning in Zwitserland. Ik zag daar echt voor Wout een mogelijkheid om wereldkampioen te worden. Dan heb ik het over de aard van het parcours, de indeling van de hellingen, de brede wegen, noem maar op."

Er werd nochtans gezegd dat het WK-parcours er één voor klimmers was, maar toch geloofde Vanthourenhout vurig in de kansen van Van Aert in Zürich. 

"Zeker nadat ik hem elke dag in de Vuelta beter zag worden. Ik geloofde er echt in. Dat is nu super jammer. In de eerste plaats voor Wout zelf", stelt Vanthourenhout nog.