Wout van Aert komt met fantastisch nieuws na zijn zware knieblessure in de Vuelta

door: JDH
wout van aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert moest door zijn zware knieblessure die hij opliep in de Vuelta al begin september een punt zetten achter zijn seizoen. Hij lijkt wel op de terugweg en ziet opnieuw op de fiets. 

Terwijl heel wat renners toe zijn aan vakantie, begint Wout van Aert opnieuw met trainen. Hij moest dus begin september al een punt zetten achter zijn seizoen nadat hij zwaar viel in de Vuelta

Daardoor moest Van Aert het EK en WK op de weg missen en ook het WK gravel en EK gravel. Vier kampioenschappen waar hij nog wilde schitteren, maar daar moest Van Aert dus een kruis over maken. 

De laatste twee weken zit Van Aert echter opnieuw op de fiets en dat lijkt steeds beter te hebben. Zaterdag ging Van Aert 74 kilometer trainen, zondag deed hij er nog eens 73 kilometer bij. Telkens met Jan Bakelants. 

Van Aert lijkt dus niet erg veel last meer te hebben van zijn rechterknie en kan hij zich stilaan klaarstomen voor het nieuwe veldritseizoen. Al is er wel de verwachting dat Van Aert pas in december het veld zal induiken.