Wout van Aert trekt met heel grote ambities naar zijn eerste deelname in de Vuelta

door: JDH
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Over iets meer dan een week gaat in Lissabon de Vuelta van start, met Wout van Aert. En hij heeft heel grote ambities voor zijn debuut in de Spaanse grote ronde. 

Na de Tour en de Olympische Spelen geen vakantie voor Wout van Aert, want op 17 augustus staat hij voor het eerst aan de start van de Vuelta. En Van Aert zakt met steile ambities af naar startplaats Lissabon. 

"Zijn drang om te winnen is heel groot", zegt ploegleider Grischa Niermann. "Wout is heel gemotiveerd om zich nog eens te bewijzen dit jaar, want hij is een renner die wedstrijden wil winnen."

Van Aert won dit jaar nog maar twee keer, een rit in de Ronde van de Algarve en Kuurne-Brussel-Kuurne. Van Aert wacht dus al sinds eind februari op een nieuwe zege. "We gaan er als ploeg dan ook alles voor doen om hem aan een ritzege te helpen in de Vuelta. Hij verdient dat."

En Visma-Lease a Bike ziet veel kansen voor Van Aert in de Vuelta. "We zien heel wat kansen voor Wout om te scoren. In het ideale geval zelfs meer dan vijf", stelt Niermann. Wordt Van Aert de grote slokop in de Vuelta