Wout van Aert geeft leugentje toe: "Moet niet altijd zeggen wat ik denk, hé"

door: JDH
wout van aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert heeft in de Vuelta opnieuw bijzonder veel indruk gemaakt. Hij veroverde in de 13de etappe zelfs de bergtrui en maakt er zelfs een doel van. 

De groene trui draagt Wout van Aert al sinds de derde etappe in de Tour, maar nu is hij ook de eigenaar van de bolletjestrui. Van Aert verzamelde in de vlucht opnieuw heel wat punten en heeft nu twee truien in de Vuelta

Enkele dagen geleden zei Van Aert nog dat de bolletjestrui geen doel was. "Ik moet niet altijd zeggen wat ik denk, hé. Het is mooi en ik sta er redelijk goed voor", reageerde Van Aert bij VTM Nieuws. 

Voor Van Aert moet het blijken of het realistisch is voor om de bergtrui de komende dagen te behouden. "Maar ik kan moeilijk nu gaan zeggen dat het geen doel is aangezien ik mezelf telkens uit elkaar trok om die bergpunten te pakken."

De komende dagen zijn er echter opnieuw heel wat punten te verdienen voor de bergtrui. De focus blijft de groene trui, waar hij nu een voorsprong heeft van meer dan 100 punten. "En extra ritzeges pakken blijft toch ook nog een doel."