Trucje bij Jumbo en Albert Heijn levert geld op: Gratis flesjes water, grote fles cola voor maar 33 cent

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Er is een manier om gratis flessenwater te bekomen, en heel goedkope frisdrank. Alles heeft te maken met het statiegeld dat in Nederland gebruikt wordt bij Jumbo en Albert Heijn.

In België bestaat er geen systeem van statiegeld op plastic flesjes of blikjes, al wordt er wel nagedacht over de invoering ervan. Maar wie in een Jumbo- of Albert Heijn- supermarkt in België bepaalde blikjes of flesjes koopt, kan daar wél statiegeld voor krijgen bij het inleveren in Nederland.

Omroep Brabant ging winkelen in een Belgische Jumbo en kocht er water en enkele frisdranken. Voor twaalf flesjes Cristaline bronwater van 0,5 liter werd er 1,79 euro betaald. Bij het inleveren van het leeggoed in een Nederlandse Jumbo werd er 1,80 euro terugverdiend. 0,01 euro winst dus.

En een fles Jumbo Cola Light van 1,5 liter kostte 0,58 euro, en na aftrek van 25 eurocent statiegeld nog slechts 0,33 euro.

Flesjes en blikjes van huismerken Jumbo en Albert Heijn

Dit trucje werkt enkel met plastic flesjes en blikjes van huismerken, en dus niet met flesjes en blikjes van bijvoorbeeld Pepsi of Coca-Cola.

"Huismerkproducten van bijvoorbeeld Jumbo en Albert Heijn worden voor zowel Nederland als België gemaakt. Met daarop dezelfde barcode en het statiegeldlogo. En dus zijn die producten in Nederland gewoon in te leveren voor vijftien of vijfentwintig cent", klinkt het bij Omroep Brabant.