Voorkom diefstal uit je wagen: Veel mensen maken deze fouten nog

door: STS
Autodiefstal
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Wie op vakantie vertrekt met de auto, doet er goed aan om zoveel mogelijk maatregelen te treffen tegen diefstal uit het voertuig. Besafe geeft enkele belangrijke preventietips.

Aangeraden wordt om de wagen liefst te parkeren in een beveiligde parkeergarage. Indien je toch op straat parkeert, kies dan voor een drukke locatie, met voldoende verlichting. "Autodieven schrikken terug voor locaties waar ze gemakkelijk gezien kunnen worden."

Voor je het voertuig achterlaat, voer je een grondige controle uit. Zijn alle ramen, het open dak en de kofferbak goed afgesloten? "Doe dit altijd, zelfs als je de auto maar kort verlaat. Dit geldt ook voor je eigen oprit."

Vergeet niet om alle waardevolle spullen mee te nemen en geen gps, gsm, laptop, handtas, jas, portefeuille, fototoestel, enzovoorts achter te laten. "Als je toch spullen in de auto moet achterlaten, berg deze dan op in de kofferbak of onder stoelen, zodat ze niet zichtbaar zijn."

Inschrijvingsbewijs, gelijkvormigheidsattest, keuringsbewijs en verzekeringspapieren

"Haal altijd je boorddocumenten zoals het inschrijvingsbewijs, het gelijkvormigheidsattest, het keuringsbewijs en de verzekeringspapieren uit de wagen. Deze documenten zijn waardevol op de zwarte markt."

"Laat je handschoenkastje en/of kofferzeil open om te laten zien dat er niets waardevols in de wagen ligt. Laat nooit je reservesleutels achter in de wagen."

Volg Redactie24 nu op Instagram