Man betrapt dief terwijl zes agenten toekijken: “En ik werd bijna in de boeien geslagen”

door: BVDO
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Zondagochtend werd een man geconfronteerd met een diefstal aan zijn fiets. De politie stond erop te kijken en greep niet in.

De man kwam na een avondje stappen in Oostende zijn fiets ophalen. Hij betrapt een man die de fietszakken op zijn fiets aan het plunderen is in een bewaakte fietsstalplaats.

“Ik spreek die persoon aan en krijg uiteindelijk mijn spullen terug die deels verspreid over het voetpad liggen”, schrijft de man op Facebook.

De man trekt naar de zes agenten die toezicht houden aan de fietsstalplaats en doet zijn relaas. “’Ja meneer we hebben hem in de gaten'. Ik zeg ‘blijkbaar niet genoeg, want hij steelt mijn spullen.’”

Eén van de agenten zegt dat het moeilijk is om te bewijzen en vraagt de man of hij echt verwacht dat ze hem in de boeien zouden slaan.

“Ik zeg dat ik toch verwacht dat ze 'iets' doen. Ik vraag ook of ze dit dan normaal vinden. Een andere agent komt tussenbeide ‘dit is de manier waarop wij werken en u mag nu onmiddellijk vertrekken meneer’”.

De man wijst de agenten op hun arrogante houding en wordt daardoor bijna zelf in de boeien geslagen. Waarna de man de plek maar vlug verlaten heeft. Toch voelt hij zich bijzonder ongemakkelijk door wat er gebeurde.