Bewakingscamera bij je thuis? Dan mag je dit zeker niet vergeten

door: BVDO
Bewakingscamera
Afbeelding bron: Unsplash

Geregeld gebruikt de politie camerabeelden van particulieren om misdrijven op te lossen. Maar veel mensen vergeten iets over hun bewakingscamera.

Veel mensen gebruiken een camera om misdrijven of overlast te voorkomen, vast te stellen of op te sporen. Wat veel mensen uit het oog verliezen is dat die camera geregistreerd moet worden.

“De Camerawet voorziet dat bewakingscamera’s aangegeven moeten worden bij de politiediensten”, klinkt het bij de politie.

Deze aangifte moet elektronisch ingediend worden via de website www.aangiftecamera.be. Voor de toegang tot het elektronisch loket dient men zich te identificeren door middel van zijn elektronische identiteitskaart, een burgertoken, of een unieke veiligheidscode via een mobiele applicatie.

Meer uitleg en de gebruikshandleiding van dit nieuwe aangiftesysteem voor uw bewakingscamera's zijn beschikbaar op www.BeSafe.be.

Wie vragen heeft over dit aangiftesysteem kan contact nemen met de helpdesk Camera, van maandag tot vrijdag tussen 9u en 17u op het nummer 02/739 42 80 of op het mailadres helpdeskcamera@eranova.fgov.be.