Gevecht tussen twee honden en hun baasjes loopt helemaal uit de hand

door: BVDO
Rottweiler
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

In het Nederlandse Baarn is zondagochtend een gevecht tussen twee honden uit de hand gelopen. De politie zorgde zelfs voor begeleiding naar de dierenkliniek.

Rond 7.30 uur zondagochtend werden de hulpdiensten gebeld door een man die met een zwaargewonde rottweiler in een park in het Nederlandse Baarn zat.

Volgens de politie, zo schrijft De Stentor, waren twee baasjes hun honden aan het uitlaten toen de twee dieren met elkaar een gevecht aangingen. Het betrof een rottweiler en een golden retriever.

De twee baasjes moeiden zich en kozen de kant van hun hond. Daarbij werd de rottweiler ook gestoken. De eigenaar van de golden retriever vluchtte weg met zijn hond.

De rottweiler werd ter plaatse de eerste zorgen toegediend door de dierenambulance, maar onder politiebegeleiding werd die overgebracht naar de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht.

Ook de lichtgewonde eigenaar ging mee. De politie plaatste een opsporingsbericht op X, het vroegere Twitter, waarna de eigenaar van de golden retriever zich meldde. Hij werd aangehouden voor de feiten.