Twee peuters wandelen alleen op straat in de gietende regen, reden is schokkend

door: BVDO
politie nederland
Afbeelding bron: Dutchmen Photography / Shutterstock.com (29055)

De politie van Amsterdam Noord deed afgelopen weekend een wel heel opvallende ontdekking. De hulpdiensten werden opgeroepen voor twee peuters die alleen op straat liepen.

Politiewerk is onvoorspelbaar en zal dat altijd blijven. “Zelfs als je denkt alles in dit werk meegemaakt te hebben, dan nog kan je verrast worden door een opmerkelijke melding”, geeft de politie aan op haar Facebookpagina.

“Een van onze noodhulpeenheden in Amsterdam noord werd door bezorgde omstanders erop geattendeerd dat twee peutertjes zonder ouders buiten in de koude regen zouden lopen. De kinderen zouden vlak bij een zebrapad staan.”

De twee kinderen werden snel gevonden. “Het bleek om een jongetje van drie te gaan en zijn zusje van twee. De jongen liep op blote voeten, zijn zusje kroop in een soort slaapzakje rond. Ze waren doornat, voelden ijskoud aan en bibberden. De kinderen konden niet zeggen hoe ze heetten of waar zij woonden.”

Ze werden daarom meegenomen en naar het bureau gebracht. Daar kregen ze eten en drinken, een warme douche en schone luiers. Ondertussen werd druk gezocht naar de ouders van de kinderen. Die zoektocht kon gestaakt worden toen de bezorgde vader van het duo zich bij de politie meldde.

“Hij verklaarde ons dat hij en zijn echtgenote door een zware nacht met hun andere kind die nacht niet hadden kunnen slapen. Zij vielen samen in slaap en werden om 11.00 uur wakker. Zij sliepen zo vast dat zij niet hadden gemerkt dat hun kinderen de voordeur hadden geopend om vervolgens met de lift naar beneden te glippen.”

De kinderen zijn met hun opgeluchte vader herenigd en maken het goed. Wel is er een zorgmelding opgemaakt zoals altijd het geval is als het om minderjarige kinderen gaat. De kinderen hebben de benen kunnen nemen omdat de deur kennelijk niet op slot zat.