Nog maar goed begonnen, maar al meteen drie personen opgepakt op kerstmarkt

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft vrijdagavond drie verdachten aangehouden, die zich misdroegen op de kerstmarkt. Dat leidde helaas tot flink wat consternatie tussen de anders gezellige kraampjes.

Vrijdagavond rond 22.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een aantal mannen zich misdroeg op een kerstmarkt op het Kerkplein. Toen politiemensen korte tijd later op de markt aankwamen om poolshoogte te nemen, deden twee mannen meteen vervelend tegen de agenten.

Toen ze de agenten probeerden vast te pakken, zijn ze aangehouden voor wederspanningheid. Het gaat om Belgen van 33 en 28 jaar oud. Tijdens de aanhouding kreeg de politie hulp van diverse omstanders.

Verzet

Omdat de mannen zich bleven verzetten, zijn er meerdere politie-eenheden naar de kerstmarkt gekomen. Een derde man, naar later bleek een 39-jarige man uit Koewacht, bemoeide zich met de aanhoudingen. Toen hij dit na herhaald waarschuwen bleef doen is hij ook aangehouden.

De drie verdachten zijn meegenomen en in de cel gezet. Ze worden verdacht van wederspannigheid, belemmering van een aanhouding en het verstoren van de openbare orde onder invloed van alcohol.

Geen ademanalyse

Omdat de man uit Koewacht sterk naar alcohol rook en onvast op zijn benen stond, wilde de politie controleren of hij te veel gedronken had. Hij weigerde echter mee te werken aan de ademanalyse.

Tegen hem wordt ook proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan een bevel om mee te werken aan een ademanalyse. De mannen hebben de nacht in de cel doorgebracht en werden de dag erna verhoord.