Na nieuwe klap voor van Aert: Van Hooydonck heeft duidelijke mening over blessures

door: JDH
nathan van hooydonck
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert moest in de Vuelta opnieuw een stevige domper slikken. Zijn ex-ploegmaat Nathan Van Hooydonck leeft met hem mee. 

Wout van Aert haalde in de Vuelta opnieuw een bijzonder hoog niveau. Hij won drie ritten, reed twee dagen in de rode leiderstrui en had bij zijn opgave de groene puntentrui en de bolletjestrui in zijn bezit. 

Na zijn valpartij in Dwars door Vlaanderen had Van Aert lang nodig om opnieuw zijn topniveau te vinden. Die had hij in de Vuelta dus opnieuw gevonden, maar daar kan Van Aert dus niets mee doen op het EK en WK. 

Dat hij forfait moet geven, heeft natuurlijk een impact. "Er bestaat zeker zoiets als de val te veel. Daar is niemand immuun voor", zegt Nathan Van Hooydonck bij Het Nieuwsblad. "Maar ik ben eigenlijk zeker dat Wout ook deze val en blessures te boven zal komen."

"Het doet uitschijnen dat zijn terugkeer op het hoogste niveau een evidentie is. Dat is het echt allerminst. Ik ken gewoon niemand die mentaal zo sterk is als Wout van Aert", stelet Van Hooydonck nog.