Wout van Aert met opsteker van jewelste naar de Vuelta: "Heel belangrijk voor hem"

door: JDH
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Geen rust voor Wout van Aert na de Tour en de Olympische Spelen, maar wel de Vuelta. Met de vorm van Van Aert zit het wel goed, dat toonde de wegrit op de Spelen aan. 

Geen medaille of dichte ereplaats voor Wout van Aert in de olympische wegrit, hij werd door een val pas 37ste. Toch kon hij volgens volgens goede vriend Nathan Van Hooydonck met een goed gevoel de Spelen verlaten. 

Want toen Van der Poel versnelde, zat Van Aert op het wiel van de Nederlander. Dat lukte vorig jaar op het WK niet, toen moest Van Aert de rol lossen. "Hij is vooral blij dat hij weer op zijn niveau kan presteren", zegt Van Hooydonck bij de podcast Derailleur. 

"Van der Poel had naar de Spelen toegewerkt en was heel goed. Het feit dat Wout zijn aanval kon counteren, wat heel belangrijk moment was volgens mij, moet hem ook wel heel veel zelfvertrouwen geven", stelt Van Hooydonck. 

Van Aert lijkt dus naar zijn beste vorm toe te groeien en wil dan ook oogsten in de Vuelta, waar hij zijn debuut maakt. In de Tour kon Van Aert geen rit winnen, in de Vuelta wil hij dat zeker wel doen.