Nathan Van Hooydonck streng voor experiment van de UCI: "Slaat nergens op"

door: JDH
nathan van hooydonck
Afbeelding bron: Photonews

De UCI wil onderzoeken hoe het de veiligheid in het wielrennen kan verhogen. In de Ronde van Burgos wordt het gebruik van de oortjes beperkt. 

Op het WK en tijdens de Olympische Spelen mogen de renners helemaal geen gebruik maken van de oortjes. Dat wekt altijd wat wrevel op bij renners en ploegen, omdat het gebruik het hele jaar wel is toegestaan. 

In de Ronde van Burgos beperkt de UCI dus het gebruik. In een rit mochten de renners de oortjes helemaal niet gebruiken, in de laatste rit mochten slechts twee renners er gebruik van maken. Nathan Van Hooydonck vindt het maar niets. 

"Als je aan één of twee renners een oortje geeft, kan je het beter aan alle renners geven. En de ploegen zullen ze toch aan de kopmannen geven", vertelde zegt Van Hooydonck bij Derailleur. 

"Ik vind het nergens op slaan. Er kunnen nog veel dingen gebeuren om de veiligheid te verhogen. De oortjes zijn gemakkelijk, want dat kost de organisaties en de UCI niets. Maar als er een euro moet uitgegeven worden, dan is het plots moeilijker."