Vragen bij Remco Evenepoel: "Dat gebeurt bij de junioren en de beloften, maar bij de profs..."

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel pakte tijdens de Olympische Spelen opnieuw stevig uit. Toch zijn er vragen over de tactiek die Evenepoel telkens gebruikt. 

Met een splijtende aanval reed Remco Evenepoel op iets minder dan 40 kilometer van de streep weg van andere toppers zoals Van der Poel, Van Aert en Pedersen in de olympische wegrit. Ze zagen Evenepoel niet meer terug. 

Hij knalde naar enkele vluchters en zette zich meteen op kop. Die vluchters hadden echter alle moeite van de wereld om Evenepoel te volgen. Madouas was de laatste die kraakte op 15 kilometer van de streep. 

José De Cauwer gaf Evenepoel dan ook de bijnaam 'Anaconda', iemand die zijn prooien langzaamaan doodknijpt. "Het past wel, maar ik vind het wel een slechte bijnaam", vindt Nathan Van Hooydonck in de podcast Derailleur.

 "Het past bij de tactiek van Evenepoel. Want zijn tactiek is eigenlijk geen tactiek. Hij kiest zijn moment en dat doet hij heel goed. Maar dan begint hij gewoon heel hard op kop te rijden.Als je erover nadenkt, is dat altijd een slechte tactiek."

Maar Evenepoel rijdt zo hard dat hij de tegenstand gewoon versmacht. Madouas, die derde werd in de Ronde van Vlaanderen en elfde in de Tour, is geen slechte renner. Maar Evenepoel rijdt hem gewoon uit het wiel. "Dat gebeurt bij de junioren en de beloften, maar bij de profs..."