Komt het EK in gevaar? Tim Merlier komt met uitleg na nieuwe val en opgave

door: JDH
Tim Merlier
Afbeelding bron: Photonews

Tim Merlier is in de BEMER Cyclassics, de laatste test voor het EK, opnieuw ten val gekomen. Toch komt dat EK van over een week niet in gevaar. 

In de Renewi Tour ging Tim Merlier zwaar tegen de grond in de openingsetappe na een botsing met Dylan Groenewegen. Twee dagen later ging Merlier niet meer van start in de derde etappe, uit voorzorg voor het EK. 

Zondag reed Merlier nog de BEMER Cyclassics, maar hij kwam opnieuw ten val en gaf op. Net voor hem werden de remmen dichtgeknepen door enkele renners en achter Merlier kom iemand niet meer tijdig remmen. 

"Ik kon niet direct weg. Met nieuwe schaafwonden tot gevolg", zegt Merlier bij Het Nieuwsblad. "Dit keer wat op de knie en op het achterwerk. Ik ben direct in de volgauto gestapt. Gewoon omdat ik mij daarbij het best voelde."

"Ik wilde geen extra risico’s nemen in functie van volgende week zondag. Hopelijk helen die schaafwonden snel", zei Merlier nog. Op het EK in Limburg van zondag is hij samen met Jasper Philipsen één van de twee kopmannen.