Wielertoerist slaat man met bromfiets en al het kanaal in: "Niet normaal, die agressie"

door: STS
Fietser - wielertoerist
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een zestiger heeft het aan de stok gekregen met een wielertoerist. Die sloeg hem met bromfiets en al het kanaal in.

Het incident deed zich zondag voor in Boorsem, een deelgemeente van Maasmechelen. Een 66-jarige Nederlander reed er met zijn bromfiets op het fietspad naast de Zuid-Willemsvaart.

Op een gegeven ogenblik werd hij ingehaald door een grote groep wielertoeristen in een rode outfit. Vlak erna kreeg hij een klap op zijn helm van een achterblijver uit de groep.

"De klap was zo enorm dat alles zwart werd voor mijn ogen", vertelde het slachtoffer aan Het Belang van Limburg. "Daarna was het kiezel, stenen en water. Ik schoof met mijn scooter de Zuid-Willemsvaart in."

Omstaanders konden de man uit het water halen. Hij moest een nacht in het ziekenhuis blijven, waar hij verzorgd werd aan verwondingen aan zijn ledematen, zijn hoofd en zijn ribben. Hij is blij dat hij het incident overleefde. "Wie weet was ik wel verdronken? De agressie van die wielertoerist is toch niet meer normaal."

Verzekering komt niet tussen

De brandweer haalde de elektrische bromfiets van 4.000 euro uit het kanaal. Van zijn verzekeraar kreeg het slachtoffer te horen dat ze niet tussenkomen.