Voyeur opgesloten nadat hij eerst vrijgelaten werd: "Ruim 200 slachtoffers, ook minderjarigen"

door: STS
Politie - arrestatie
Afbeelding bron: Photonews

Een dertiger zit achter de tralies. Hij wordt verdacht van voyeurisme en het heimelijk verspreiden van deze illegale naaktbeelden.

Het gaat om een 33-jarige man uit Mechelen, die een fotostudio heeft en ook actief was in een turn- en circusvereniging, zegt het parket van Antwerpen.

"In zijn eerste verhoor gaf hij aan dat hij inderdaad zonder toestemming naaktbeelden verzameld had. De politie vond op digitale dragers ook een grote hoeveelheid van die beelden terug."

"De politie probeert momenteel nog om zo veel mogelijk slachtoffers te identificeren en te verhoren. Het zou om ruim 200 slachtoffers gaan, onder wie ook minderjarigen."

Voorwaarde geschonden

De man werd op 14 mei door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Eind juni werd de man weer vrijgelaten, waarbij hij voorwaarden opgelegd kreeg.

"Daaronder een verbod op internetgebruik en gebruik van sociale media voor privégebruik. Die voorwaarde werd geschonden, waardoor de man opnieuw werd aangehouden en opgesloten."

"De feiten zijn gekwalificeerd als voyeurisme, bezit van materiaal van kindermisbruik, verspreiden van heimelijk gemaakte naaktbeelden, ook van minderjarigen boven de 16 jaar."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp