Politie wil iedereen waarschuwen voor nieuwe fraude: "Ondertussen wordt er geld van je rekening gehaald"

door: STS
Fraude oplichting phishing
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De politie waarschuwt voor een nieuwe vorm van oplichting die steeds vaker voorkomt. Daarbij geven criminelen zich uit als medewerkers van bpost.

"Helpdeskfraude is een vorm van fraude die waar we steeds meer mee geconfronteerd worden", laat politiezone AMOW weten. Deze omvat de Vlaams-Brabantse gemeenten Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel.

En één specifieke vorm van helpdeskfraude doet zich nu vaker voor. "Een onbekende belt aan en doet zich voor als een bpost-medewerker die vraagt om een betaling van 0,60 euro om een aangetekende brief te ontvangen."

"Dit bedrag zou je via een elektronisch betaalmiddel moeten betalen omdat je bij bpost niet met cash zou kunnen betalen. Na de betaling zegt de medewerker een betaalbewijs te halen in de bestelwagen, maar hij keert niet meer terug. Ondertussen worden er bedragen van de rekening van het slachtoffer gehaald."

Klacht indienen bij politie

Wees dus op je hoede als deze situatie zich voordoet. Wie slachtoffer geworden is van deze fraude, of een andere vorm van oplichting, wordt aangeraden om klacht in te dienen bij de politie.