Jacotte Brokken is er niet goed van: "Heel wat mensen zijn al erg veel geld kwijt aan deze vorm van bedrog"

door: STS
Jacotte Brokken
Afbeelding bron: VRT

De naam van VRT-weervrouw Jacotte Brokken wordt gebruikt door oplichters om mensen naar hun website te lokken. Op sociale media gaan valse berichten en artikels rond met haar naam en foto.

Zo doet een nepprofiel van Jacotte Brokken op Facebook het lijken alsof ze ruzie zou hebben met Gert Verhulst over een geldkwestie. "Wat denkt Gert Verhulst wel niet van zichzelf? Ik sprak de waarheid, en hij gedroeg zich als een echte *********!", staat er te lezen.

De berichten leiden naar valse nieuwswebsites of een soort beleggingsplatform. Onder de berichten staan vaak nog wat nepreacties, om het echter te doen lijken, zoals: "Ze vertelt de waarheid! Ik gebruik het al een paar dagen! Vaarwel, schulden!"

"Het is allemaal verzonnen", benadrukt de VRT. "De valse artikelen en nepberichten dienen om je naar andere websites te lokken met als doel je te laten investeren in bepaalde platformen. Maar het gaat om oplichting."

"Uit eerdere getuigenissen blijkt dat heel wat mensen al erg veel geld kwijtraakten aan deze vorm van bedrog."

Jacotte Brokken reageert

"Heel vaak gaat het om verhalen over een conflict met Gert Verhulst, samen met insinuaties over het vele geld dat ik zou hebben. Of dat ik iets dramatisch gezegd zou hebben terwijl de microfoon nog aanstond. Maar daar klopt niets van", zegt Brokken op VRTNWS.

Volg Redactie24 nu op Instagram