Politie waarschuwt voor opvallende truc van oplichters: "Als je hiervoor moet betalen moet er een belletje gaan rinkelen"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Oplichters hebben een opvallende manier bedacht om mensen in de val te lokken. Dat doen ze via een valse vacature.

Op de website Indeed kan je online naar vacatures voor jobs zoeken. Maar oplichters plaatsten er een valse vacature, met de bedoeling om geld of identiteitsgegevens te kunnen bemachtigen van mensen die zich kandidaat stellen voor de job.

De valse vacature werd gemaakt in naam van het bedrijf Scooter Center Hasselt, dat zogezegd op zoek zou zijn naar een nieuwe medewerker voor aan de balie.

"Het bedrijf heeft ons gecontacteerd omdat het al van verschillende mensen vragen had gekregen in verband met die vacature", vertelde de politie aan de VRT.

Voorschot betalen

"Als je doorklikt op de vacature, zie je dat je een voorschot zou moeten betalen voor de werkkleding. Kandidaten vonden het toch vreemd dat ze daarvoor moesten betalen en wilden bij het bedrijf verhaal halen. Zo zijn we het te weten gekomen."

Verschillende mensen zouden betaald hebben en op die manier dus het slachtoffer geworden zijn van oplichting. "Als je moet betalen bij een vacature, moet er toch een belletje gaan rinkelen. Een bedrijf zou dat nooit doen. Als je niet zeker bent of een vacature echt is, kan je ook altijd het bedrijf zelf contacteren", raadt de politie aan.

Volg Redactie24 nu op Instagram