Moeder van 17-jarige die vrouw verkrachtte doet boekje open over zoon: "Ben er bang van"

door: STS
Misdaad - minderjarige - hoodie
Afbeelding bron: Pexels (Archieffoto)

De moeder van de 17-jarige jongen die een vrouw in elkaar sloeg en verkrachtte, is ten einde raad. Ze zegt zelf schrik te hebben van haar zoon.

De vreselijke feiten speelden zich donderdag rond 20.00 uur af in Herentals. Een vrouw van 27 jaar was aan het rolschaatsen op het jaagpad naast het kanaal, toen ze gegrepen werd door de 17-jarige jongen.

Hij sleurde haar het struikgewas in, gaf haar rake klappen en verkrachtte haar. Toen voorbijgangers het geschreeuw van de vrouw hoorden, sloeg het slachtoffer op de vlucht. Hij kon later bij hem thuis opgepakt worden.

"Mijn zoon is thuisgekomen die avond. Hij was heel dronken", vertelde de moeder van de tiener aan Het Nieuwsblad. "De politie heeft hem hier opgehaald en naar de gevangenis gebracht."

Aan de drank

De vrouw zegt dat haar kind aan de drank zit. "Mijn zoon heeft grote problemen. Hij doet het heel slecht op school en is nu sinds enige tijd aan de drank. Hij bezat zich en dan is hij heel agressief."

De moeder moet de jongen en haar andere kinderen alleen opvoeden. Ze leeft al geruime tijd gescheiden van hun vader, die ook dronk. "Ikzelf kan mijn zoon niet meer aan, ik ben er bang van", vertelde ze aan de krant.

"Hij maakt me heel verdrietig. Gelukkig zijn er met mijn andere kinderen geen problemen. Ik hoop dat het goed komt met die rolschaatsende vrouw."

Het slachtoffer ligt met zware verwondingen aan het gezicht in het ziekenhuis. Ze kon nog niet verhoord worden door de politie.

Als volwassene berecht?

De jongen zit intussen in een gesloten instelling, waar hij minstens tot het einde van de maand moet verblijven. Omdat hij binnenkort 18 jaar wordt, bestaat de kans dat hij als volwassene berecht zal worden, vertelde de woordvoerder van het Antwerpse parket op VTM.

(Archieffoto)