Gruwelijk: Man steekt huurder dood, zaagt lichaam in stukken en doet dan nog iets ondenkbaars

door: STS
Dader
Afbeelding bron: News.dorset.police.uk

Een veertiger is veroordeeld geworden voor de brutale moord op zijn huurder. Nadat hij zijn slachtoffer om het leven had gebracht, zaagde hij het lichaam in stukken.

De 49-jarige Benjamin Atkins bracht zijn huurder Simon Shotton in augustus van vorig jaar om het leven. Het slachtoffer woonde in een tent in zijn tuin en betaalde de huur daarvoor met drugs.

Het kwam tot een gevecht toen Atkins geld uit Shottons portemonnee nam en dit gebruikte om drugs mee te kopen. Atkins stak Shotton tijdens het gevecht neer. Hij onthoofdde zijn slachtoffer daarna en versneed het lichaam met een zaag. Hij verpakte de lichaamsdelen, die hij her en der dumpte langs de kust van Boscombe in het Engelse Bournemouth.

Geur van de dood

Een vrouw die aan het wandelen was en onder een boom ging schuilen voor de regen ontdekte een pakket. De politie vond op een pad richting het strand nog een been. De romp van het slachtoffer werd in een zwarte reiskoffer teruggevonden, nadat een agent "de geur van de dood" gevolgd had.

De politie kon het slachtoffer identificeren en kon de dader en zijn partner op het spoor komen nadat ze de gsm van het slachtoffer probeerden te verkopen in een winkel. Daarna werden er twee armen aangetroffen in vuilniszakken bij het huis van het koppel.

"Ik zou het opnieuw en opnieuw en opnieuw doen"

Toen het duo werd meegenomen in een combi, wisten ze niet dat de politie afluisterapparatuur verborgen had, schrijft The Sun. Een opmerkelijk gesprek werd zo vastgelegd. Zo vroeg de vrouw aan haar vriend: "Heb je er spijt van?"

Daarop antwoordde hij: "Ik zal hen recht in de ogen kijken en zeggen dat ik het opnieuw en opnieuw en opnieuw zou doen. Als ze mij vandaag vrijlaten, vind ik iemand anders en doe ik het opnieuw. Drugsdealers. Vermoorden, onthoofden en opeten." Ook viel te horen dat de man aan het opscheppen was hoe hij het afgehakte hoofd had gekookt en hij de wangen had opgegeten.

Zelfverdediging onder invloed

In een verhoor zei hij later dat hij uit zelfverdediging handelde en het niet gedaan zou hebben als hij niet onder invloed was geweest. "Ik was bang, ik was getraumatiseerd, ik was in paniek, ik stond onder extreme stress en was ook onder invloed. Wat ik heb gedaan was echt verschrikkelijk en ik verdien het om gestraft te worden."

"Het spijt me voor zijn familie, het spijt me voor mijn familie. Het is moeilijk voor me om spijt te hebben over een man die me in mijn eigen huis probeerde te vermoorden."

De rechtbank ging niet mee in dat verhaal. De dader heeft nu een levenslange gevangenisstraf gekregen, waarvan hij minstens 19 jaar zal moeten uitzitten. Zijn partner werd vrijgesproken van moord, maar werd wel veroordeeld voor het belemmeren van de rechtsgang en het verhinderen van het begraven van een lijk.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp