Piet Huysentruyt waarschuwt voor fout bij bereiding van mosselen: "Doe dit nooit"

door: MRO
Piet Huysentruyt
Afbeelding bron: Photonews

Piet Huysentruyt is een bekende Belgische kok. Hij werd bekend met enkele kookprogramma's op tv, waaronder SOS Piet. Hij geeft een belangrijk advies over de bereiding van mosselen.

Deze maanden worden er heel wat mosselen verkocht in de supermarkten, het is een lekkernij die velen graag zelf bereiden. Piet Huysentruyt vertelt in 'Het Laatste Nieuws' wat je zeker nog mag doen wanneer je mosselen klaarmaakt.

Je mag geen zoete groenten bij je mosselen doen. "Zoete groenten houd je uit de mosselpot. Wortel, pastinaak en prei passen helemaal niet bij mosselen", aldus de bekende kok in de krant.

"Die lekkere, fragiele zilte smaak van de mosselen verlies je dan meteen." Wat dan wel kan? "Een anijsdrank complementeert de mosselen, maar kan snel overheersen." Piet Huysentruyt zegt dat hij het zelf liever bij witte wijn houdt.